Over mij!

Mijn passie is om de krachten en belemmeringen van een kind via beeldentaal op te zoeken en samen met ouders te werken aan verbinding en groei!

Hoi, ik ben Lydia!

Na mijn pedagogische basisopleiding heb ik jarenlang met kinderen gewerkt in de crisisopvang, kinderopvang, buitenschoolse opvang, gezinshuis en dagbesteding. Aansluitend heb ik de Master Speltherapie behaald en ben nu werkzaam als speltherapeut. Op maandag werk ik als zelfstandig speltherapeut bij praktijk Elon in Delft. Op dinsdag en donderdag ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk Natuurlijk Spel in Moerkapelle.

Mijn opleidingen

  • Sociaal Pedagogisch Werk 4
  • Bachelor conservatorium/onderwijsbevoegdheid
  • Post-HBO Muziek met het jonge kind
  • Opleiding Creatief Coachen 
  • Online cursussen Beeldentaal
  • KLEB – licentietraining kindertekeningen lezen en begrijpen
  • Master speltherapie (MA)  

Er is voor mij een wereld open gegaan in beeldentaal toen ik met de online training tekeningen lezen en begrijpen begon. Na het afronden van deze twee trainingen heb ik een verdiepende opleiding gedaan als licentietrainer waarbij ik ambassadeur ben geworden van deze praktische methode! Ik gun het iedereen om deze manier van communiceren met kinderen te leren!

Door mijn moederschap en werk als speltherapeut ervaar ik dagelijks de kracht van deze informatiebron. Voor kinderen is spelen een ontspannen proces waardoor je als volwassenen gemakkelijk een inkijkje in hun beleving kunt nemen. Waardoor je dichterbij het kind kan staan. 
Het geeft mij voldoening dat deze informatie ook nog eens helpend is voor ouders/professionals om meer verbinding met het kind te krijgen. 

Door het aanbieden van de online training Beeldentaal via mijn website kan iedereen deze informatie tot zich nemen. Je hoeft er geen hele opleiding of literatuurstudie op na te houden, dit zit namelijk al in de training verwerkt. Ook is er een vertaalslag gemaakt naar het dagelijks leven. Jij kunt het verschil gaan maken door te leren begrijpen wat spel en tekeningen betekenen. 

Wanneer je liever een individueel traject aan wilt gaan met je kind (speltherapie) of als bijscholing van een team of groep ouders (workshop, lezing) dan kun je daarover contact met mij opnemen.